Ana SayfaYaşamModa Tarihini Yazdılar! Siz Onları Tanıyor Musunuz?

Moda Tarihini Yazdılar! Siz Onları Tanıyor Musunuz?

Tarihin ilk moda tasarımcısı… Kadınların gardıroplarına unutulmaz parçalar katan efsanevi kadın… Yaşayan en büyük ‘usta’lardan, Kaiser lakaplı dev… Smokini kadınlara giydiren Fransız… İtalyan stili takım elbise denince ilk akla gelen tasarımcı… Modanın renkli tarihini ne kadar biliyorsunuz? Bu ‘en son moda’ test ile kendinizi test edin!

1) Tarihin ilk moda tasarımcısı unvanına sahip, Haute Couture’ün babası olarak bilinen ve tasarımları bugün New York’taki MET Museum’da sergilenen ünlü İngiliz modacı kimdir?

a) Coco Chanel

b) Yves Saint Laurent

c) Charles Frederick Worth

d) Elsa Schiaparelli

Şapka butiğiyle modaya adım attı… Kıyafet ve çanta tasarımlarıyla modayı değiştirdi. Kimdi bu tasarımcı?

 

2) 1910’da Paris’teki şapka butiğiyle moda dünyasına adım atan; “Küçük Siyah Elbise”den tüvit etek-ceketlere, kadınların gardıroplarını çeşitlendiren modacıyı tanıyor musunuz?

a) Jeanne Lanvin

b) Coco Chanel

c) Claire McCardell

d) Christian Dior

3) Kadınlara ilk kez smokin giydiren, androjen moda akımının ilham kaynağı Fransız modacı kimdir?

a) Paul Poiret

b) Donatella Versace

c) Christobal Balenciaga

d) Yves Saint Laurent

 

Dev markaların kreatif direktörü… Lakabı ‘Kaiser’.

 

4) Chanel, Chloe, Fendi gibi devlerin kreatif direktörlüğünü üstlenen, kendi adına da bir markası olan, Kaiser lakaplı ‘sert görünüşlü’ modacıyı hatırladınız mı?

a) Giorgio Armani

b) Karl Lagerfeld

c) Anna Wintour

d) Alexander McQueen

 

Şimdiki modeller fazlasıyla ‘ince’… Peki bu akımı başlatan isim kimdi?

 

5) 60’lardaki balık etli, kıvrımlı, uzun saçlı kadınların aksine 1967 yılında öyle bir model parladı ki güzellik anlayışında da yeni bir dönemi başlattı. Kısa saçlı, son derece zayıf, erkek çocuğu görünümündeki efsanevi model tanıdık geldi mi?

a) Kate Moss

b) Audrey Hepburn

c) Grace Kelly

d) Twiggy

 

Erkekler ‘bu’ tasarımcının imza attığı tasarımlara bayılıyor…

 

6) 1975 yılından bu yana erkek modasına yön veren, özellikle Oscar ve Altın Küre gibi törenlerin ‘kırmızı halı’ seremonilerinde erkek yıldızların üzerinde ‘jilet’ gibi duran İtalyan takımlara imza atan tasarımcıyı tanıyor musunuz?

a) Dolce & Gabbana

b) Gianni Versace

c) Giorgio Armani

d) Ottavio Missoni

 

7) 2011 CFDA Moda Ödülleri gecesinde ‘Swarovski Kadın Giyim Ödülü’ dalında aday gösterilen, Row adlı markalarıyla bilinen, bir dönemin çocuk yıldızları olan ikizleri bir yerden gözünüz ısırdı mı?

a) Mary Kate Olsen ve Ashley Olsen

b) Kate Mulleavy ve Laura Mulleavy (Rodarte)

c) Dan Caten ve Dean Caten (Dsquared)

d) Jessica Simpson ve Ashlee Simpson

 

40 yaşında trajik bir şekilde hayatını sonlandıran tasarımcı, modanın devrimcilerinden biriydi. Peki kimdi o isim?

8) Gucci’yi zirveye taşıyan, İngiliz Moda Ödülleri’nde dört kez ‘Yılın Tasarımcısı’ ödülünü kazanan, ne yazık ki 40 yaşında trajik bir şekilde hayatını sonlandıran modacı kimdir?

a) Yves Saint Laurent

b) Christian Dior

c) Alexander McQueen

d) Gianni Versace

 

Kırmızı tabanlı ayakkabı hangi tasarımcının imzası?

9) “Öyle bir şey yapmalıydım ki tüm kuralları yıkmalı, kadını güçlü ve kendine güvenli hissettirmeliydi” diyen, ‘kırmızı tabanlı ayakkabı’nın patentini alıp 12 cm ve daha yüksek topuklu stilettoların 90’lardan itibaren moda olmasını sağlayan ayakkabı tasarımcısını sorsak… ( Elbette ki ayakkabı tutkunları bu sorunun cevabını çok iyi bilir!)

a) Christian Louboutin

b) Jimmy Choo

c) Manolo Blahnik

d) Bottega Veneta

Jennifer Lopez’in de galalarda, ödül törenlerinde, tasarımlarını tercih ettiği Lübnanlı modacıyı tanıyor musunuz?

 

10) Doğu’nun oryantalizmiyle Batı’nın zarafetini birleştiren; Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Christina Aquilera, Jennifer Lopez gibi yıldızları giydiren, 1970 Lübnan doğumlu tasarımcı kimdir?

a)Georges Hobeika

b) Elie Saab

c) Zuhair Murad

d) Basil Soda

 

YANITLAR:

  1. c 2. b 3. d 4. b 5. d 6. c 7. a 8. c 9. a 10. c

 

 

 

Henüz yorum yok

bir cevap yazın